Badkamer

Table of Contents

De stijlvolle badkamer

We leven met ons allen niet langer meer in het jaartal 1960. De smaak van mensen is veranderd, er is stijl en design in het leven geroepen. En dit slaat natuurlijk ook door in onze badkamers.

Functionaliteit is blijvend, al doen we het nu met flair. Het kleurenpalet geeft de eerste indruk van de badruimte, de badkamertegels aan de wand en op de vloer zijn toonaangevend. En op de voorgrond is het badkamermeubilair net zo indrukwekkend te noemen. Een reeds bij elkaar passend geheel wat kant en klaar te koop is doet het altijd goed. Voor de personen die graag zelf met meubels en badkameraccessoires in de weer willen is hier een nog grotere markt voor. Want zeg nu zelf, een badkamer die alleen maar praktisch is, is niet altijd even uitnodigend.

Badkamermeubels met karakter

Wat voor een gevoel krijg jij als je naar jouw badkamermeubel kijkt? Hoogst waarschijnlijk wil je er van af omdat je hier naar iets nieuws zoekt. En dat prijzen wij alleen maar aan, want vaak is de badkamer de laatste ruimte in het huis die van nieuw meubilair wordt voorzien.

Je zal mogelijk niet snel stilstaan bij de karaktertrek van een badkamermeubel. Maar vreemd is het totaal niet, het design van het meubelstuk is als het ware een weerspiegeling van jezelf. Ben jij modern dan kies je sneller voor de hedendaagse look en laat je het landelijke voor wat het is. Kleur en materiaal zijn net zo bepalend, het gehele design spreekt je aan of je hebt geen interesse. De eerste indruk is altijd iets waar je even bij moet stil staan. Veel mensen kijken eerst naar de prijs en dan pas naar de badkamermeubel, en je raadt het al, die mensen zijn niet altijd even blij met hun aankoop.

Het karakter kan robuust zijn of juist heel verfijnd. De heren zullen eerder kijken naar de houten look terwijl dames een patroon proberen te vinden. Dit laatste komt vaker voor bij zowel retro als modern. Maar ook de mooi gebogen glazen deurtjes hebben een sierlijke uitstraling.

Beige komt tot rust

Een rustige kleur waar je mee omringt wordt om wakker te worden is toch wel beige. Dit is dan ook de reden waarom verreweg de meeste sanitair en meubels in deze kleur verkrijgbaar zijn.

Het is maar naar ieders smaak natuurlijk, al is het wel wetenschappelijk bewezen dat beige ons mensen het meest tot rust brengt. Dit is dan toch even een aandachtspuntje waardig als je een knal geel of roze als lievelingskleur hebt. Vanzelfsprekend ben ook jij een vrolijk persoon en wilt uitbundig het meeste uit het leven halen. Denk er echter even bij na dat ook jij wel eens toe bent aan rust. Even relaxed douchen of van het ligbad genieten.

Het sanitair zoals het toilet is net zo, deze hoeft niet als een Mondriaan geschilderd te zijn, eerder iets met een achtergrondkleurtje, zoals beige.

Badkamerelementen een eindeloze mogelijkheid

We laten je graag inspireren met al dat mogelijk is. De talloze ontwerpen in elk een eigen stijl zijn voorradig. Klassiek, modern, luxe en landelijk brengen jou in het element waar jij je prettig mee waant.

Badkamerelementen uit elke categorie zijn afzonderlijk met elkaar te combineren, het is aan jou om de fantasie tot werkelijkheid te maken. Op de vragen als, waar voel jij je het lekkerst bij? En ‘is dit in mijn situatie wel voldoende functioneel‘ is er maar 1 persoon die hier antwoord op kan geven.

Nostalgisch klassieke badruimte

Een groot landhuis met een onuitputtelijke portemonnee is echt niet nodig om van de klassieke stijl te kunnen genieten. Ook een normaal rijtjeshuis dat wordt onderhouden met een doorsnee budget is er veel in de handel.

Een ligbad op pootjes, verchroomde kranen en blinkende oppervlakken. Het is een greep uit nostalgische tijden. Zie je het al voor je? Een wastafelkast met koperen grepen, keramiek en klassieke kranen. Het is een inbeelding die de kenner moeiteloos weet te veronderstellen.

Voel je op je gemak in de klassieke badkamers met al het comfort van nu. Je hoeft niet de leeftijd van je ouders te hebben om te mogen genieten van klassiek. Het is een ware stijl die ook in de jonge generatie wordt gewaardeerd.

Natuurmaterialen voor de landelijke badruimte

Een badkamerkast in landelijke stijl is er eentje van hout. Voor een robuuster design is vaak de nerf goed zichtbaar onder een dikke laag lak. De natuurlijke materialen als steen (graniet) en hout hebben kleuren die je terug vindt uit de natuur. Een beetje zanderig, met pastel en aardkleuren.

De badkamerwanden zijn doorgaans vaak gestuct in de landelijke badkamers, van tegels of bedekt met een houten lambrisering van sloophout. Dit zijn wel dé ingrediënten om van je badkamer een landelijk tafereel te maken. De materialen zijn super duurzaam te noemen, en dat is tegenwoordig een heuse trend.

Grote badkamermeubels als de badkamerkast en andere opbergerkasten zijn hier niet vreemd. Het oogt een beetje grof maar alles is perfect glad geschuurd wat wel zo handig is.

Trek het strak met de moderne badkamer

Van alle gemakken voorzien is de moderne badkamer. 1 Van de ergernissen top 10 is de koude vloer waar je met blote voeten op loopt.

Dit weet de moderne badkamer te verhelpen met vloerverwarming. En zo zijn er nog wel andere dingen te vinden zoals de badkamerverlichting welke wordt geregeld met LED spots een een koolstoffilter in het toilet om de geurtjes te laten verdwijnen.

Het badkamer interieur moderne stijl zal voorzien zijn van veel glas en chrome afwerkstrips. Het badkamerkastje kan zowel van hout als kunststof zijn.

badkamer aankleden

Badkamer aankleden

Maak van de ruimte jouw stukje vrede op aarde door details te plaatsen. Het benodigde aan badkamermeubelen is geplaatst? Dan is het tijd om de puntjes op de i te zetten met sfeervolle accessoires en benodigdheden.

Lees verder op badkamer aankleden